Ting begynner å normalisere seg.

Fredag 11.oktober:

Som de fleste fikk med seg, så hadde jeg bursdag fredag 11.oktober. Jeg fikk masse oppmerksomhet på facebook, på telefonen, og av folket her oppe. Det er vanlig at den som har bursdag får velge middagsrett selv, samt at det blir en liten feiring. Siden vi er flere som har bursdag rett etter hverandre, så blei feiringa utsatt. Vi skal feire bursdag sammen onsdag 15.oktober. Da blir det 3 retters middag på bursdagsbarna, samt en liten feiring på kvelden. Jeg gleder meg til det.

Fikk bursdagshilsen på "Speakers Corner", oppslagstavla vår på bursdagen min. :)

 

I tillegg blei det jeg «kjendis» på fredagen. Jeg blei nemlig fulgt av teamet til Norge Rundt fra vi reiste fra Gardermoen og igjennom hele overlappingsuka. Det var veldig spennende, og en unik mulighet for å vise fram øya og jobben min for dere der hjemme. Enda det ikke blei så mange minuttene sendetid fra Jan Mayen, så var det fryktelig gøy å se seg selv på tv.

Filming av ballongslipp med Norge Rundt :)

 

Mandag 14.oktober:

I dag var jeg med Sigmund og Terje fra driftsavdelinga. Vi hadde som oppdrag å bygge opp veien ved «Søyla», slik at den blir bedre å kjøre på i vårløsninga og når det er veldig bløtt. Denne veien blir brukt for å komme frem til diverse hytter, måleinstrumenter/konsollhytter, og havna vår ved Kvalrossbukta, der det kommer inn skip om sommeren.  Jeg og Sigmund kjørte Scania 113 tippbil, og Terje kjørte hjullaster. Vi lasta opp tippbilen med grov masse fra grustaket, fraktet det noen kilometer bort til «Søyla», der Terje planerte massene med hjullasteren. Jeg fikk kjøre litt tippbil sjøl, og det var fryktelig artig. Terrenget og veien vi kjører på består av vulkansk sand og stein, og stedvis er det veldig bløtt. 3-4 ganger i løpet av dagen stoppet vi helt opp, og vi måtte på med sperrer, å rygge frem og tilbake noen ganger, for å greie å komme fram. Det var gøy å prøve seg litt, og jeg håper det blir flere dager med drift i løpet av oppholdet. Det var også veldig fint vær denne dagen, sol og utsikt til vulkanen Beerenberg nesten hele dagen.

Lasting av masser i grustaket.

På vei mot "Søyla", det høye fjellet midt i bildet.

Fikk lov å kjøre litt jeg å. ;)

 

Arbeid ved Søyla.

 

Etter middag så blei jeg med en sprek gjeng på tur. Rettere sagt topptur. Her på Jan Mayen er terrenget bratt og kupert, og vi starter å gå omtrent på havnivå. Vi gikk rett opp lia, og til en topp som het Trollslottet og en som het Borga. Borga ligger litt over 500moh, og det var bratt og isete på vei oppover. I tillegg var det en del vind, så det var tungt å gå. Jeg kan vel ikke skryte av verdens beste kondisjon heller, så det var tidvis veldig tungt oppover bakkene. Men med en god supportergjeng og en underberger som fristet på toppen, så kom jeg meg opp til slutt. Verre var det nesten å gå ned igjen, da vi kom over et parti med mye is, det var glatt, og det blei noe knall og fall på noen av deltagerne på turen. Men vi kom oss helskinna ned igjen. Da vi nærmet oss Olonkinbyen, så kom nordlyset frem på himmelen. Et vakkert syn? Du får en ro i kropp og sinn av å se opp på nordlyset når det er mørkt ute, en flott naturopplevelse. Det blir nok mange kvelder med nordlys her oppe, vi får bare håpe at skyene forsvinner så vi får se litt av det også..

Rett ved Trollslottet på vei mot Borga.

Laaangt og bratt ned. På bildet, ca.300 høydemeter til bunnen.Olonkinbyen, der bor vi.

På toppen av Borga. Flott utsikt utover øya. Beerenberg bak i bildet, og byen nede til høyre.

 

Jeg håper på flere dager som dette, med fint vær, god sikt, turer, og litt variert arbeid ved siden av jobben på metrologisk stasjon. Jeg har jo et lite snev av «ADHD», så jeg liker å ha litt å drive med. En annen ting som skjedde her i forrige uke, var at fotokameraet mitt ved et uhell blei overkjørt av hjullasteren under lossing av varer til kjøkkenet. Ikke spørr hvordan... ;) Så jeg må låne meg et kamera fram til neste fly kommer 4.desember. Litt kjipt at sånt skjer, men det må en bare leve med, opplevelsen får jeg uansett, enda jeg kanskje ikke får dokumentert det like godt.   

Et stykk knust speilreflekskamera.

 

Til slutt, en stor takk til alle dere som leser bloggen. Overveldende respons! Utrolig gøy. Neste oppdatering kommer nok natt til søndag, da er jeg på jobb på "metten" igjen. Er best å oppdatere på nattestid her oppe, siden internettet ikke er av beste kapasitet. :)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kategorier

Arkiv

hits