Torsdag 24. oktober - Brannøvelse

I dag hadde vi brannøvelse. Hvis det begynner å brenne her oppe, så må alle naturligvis hjelpe til. Her finnes det ikke noe brannvesen som kommer og hjelper oss, her må vi redde oss selv. Vi har 3 faste røykdykkere, og et fast «slangelag» på 4 personer. Slangelaget har ansvaret for å legge ut brannslanger fra pumpehuset til der brannen er. Det finnes ingen brannbil her oppe, så slangene må legges fra pumpehuset. Vi har også to tilhengere med 250kg pulver som også kan brukes ved større branner. Jeg er reservemannskap på slangelaget, så jeg skal hjelpe til å legge ut slanger ved behov. I dag lærte vi om hvordan vi skal legge ut slanger, og hvordan vi setter i gang pumpa i pumpehuset og andre praktiske ting ved slangeutlegg. I tillegg slukket vi en liten brann med brannslokningsapparat.

 

Brann er nok den største skrekken her oppe, og brenner stasjonen ned, så må vi i værste fall evakuere fra øya i båt. Det er stor fokus på brannsikkerhet her oppe, og vi har fått grundig gjennomgang på alle måter om hva vi skal gjøre i tilfelle brann. All skryt til stasjonssjef og driftssjef for en seriøs og viktig fokus på brann og sikkerhet.

 

Ellers så har det vært en fin helg på stasjonen med Nikkebu-tur, bading i utendørsbassenget og barkveld. Kystvakta er også på vei hit (muligens har de kommet). De skal blant annet losse helikopter-fuel i løpet av de nærmeste dagene, håper jeg får være med å observere litt, og kanskje tatt noen bilder til bloggen.  


Vi lærer å legge slanger. Stian forklarer, mens Kjell prøver å koble sammen to slanger.


Etterpå fikk alle prøve å holde slangen med fullt trykk. Ganske tungt.

Elin slukker brann med brannslokningsapparat.


 

Vi testet Co2-apparat også, her er det kaldt!

 

Anbefaler dere gjerne å ta en tur innom hjemmesiden vår, www.jan-mayen.no. her står det masse info om øya. Trykk deg inn på "news" på venstre side, så kan du følge med på dagliglivet og hva som skjer her oppe. Sida blir oppdatert ofte, så det er bare å følge med. :)

Hvis du er nysgjerrig, så kan du klikke deg inn på vårt eget webkamera: http://www.jan-mayen.no/webcamera2.htm

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kategorier

Arkiv

hits