28-31 oktober- Kystvakta på oppdrag og besøk.

Denne uka har vi hatt besøk av kystvaktskipet «KV Nordkapp» her på øya. De hadde i oppdrag å losse helikopter-fuel til tankanlegget vårt. Dette blei gjort ved å frakte tanker på 3-700 liter fra kystvaktskipet og til land ved bruk av et Lynx-helikopter. På grunn av dårlig vær og mye vind, så blei flyvinga utsatt en dag, så de startet lossinga tirdag, og var ferdige på onsdag. Planen var egentlig at de skulle være ferdige på tirsdag, så mannskapet på over 50 stykker, kunne få komme i land og være her hele onsdagen. Når mannskap fra f.eks. kystvaktskip er i land her, så arrangeres «Kvalrossløpet», et løp som går fra Kvalrossbukta til Olonkinbyen, og nakenbading i Båtvika. Men de blei seint ferdige med lossing av fuel, og i tillegg fraktet de vann, ved og annet utstyr til ei av hyttene våre. Så på grunn av tidsmangel var det kun en gjeng på 10 stk. som fikk komme i land et par timer. Det var trekning ombord for de 10 plassene, 6 offiserer og 4 meninger var de heldige. De kjørte i to små båter fra skipet, og kom i land i Kvalrossbukta, der bølgene ikke var fullt så store. Jeg og Stian var sjåfører, og kjørte de til byen, slik at de fikk se litt av øya og stasjonen. De hoppet raskt i utendørsbassenget vårt, før de handlet litt i butikken, og fikk litt informasjon om stedet av stasjonssjef Hallvard. Det blei mørkt før det blei avreise på gutta, men de kom seg trygt ut til skipet igjen, og deretter skulle de sette snuta mot Bjørnøya og Longyearbyen.

KV Nordkapp i horisonten på mandag.


Lossing av helikopter-fuel tirsdag.


Noen av oss var heldige, og fikk en rask flytur over stasjonen og flyplassen med litt tekninsk flyning så vi fikk kjenne g-kreftene.


Hallvard, Jan Terje og Øyvind på vei vekk fra helikopteret etter en kjapp flytur.


Gutta fra kystvakta på vei inn til land i Kvalrossbukta.

Gutta koser seg i bassenget vårt.

Ellers har det vært en ganske normal rolig uke, med litt ekstraarbeid, som rydding og fiksing av «pakkerommet» på stasjonen og vask av vinduer i flytårnet. Pakkerommet er et eget rom for pakking av gaver og postpakker som skal sendes til fastlandet. Det er veldig greit å ha litt å drive med, eller hjelpe til en plass, når man har 3 døgn fri, og det er vindfullt eller dårlig vær ute. I helga blir det hyttetur til Gamle Metten med Laila, og kanskje flere. Jeg gleder meg til å komme meg litt vekk fra byen og teste hyttelivet. En liten oppfordring til dere der hjemme, er så sende en hilsen til oss på nattønsket på P1 i helga. Det er alltid hyggelig med hilsninger når man er ute i ishavet og sitter på en gammel koselig hytte. God helg! Ny oppdatering på tirsdag. J   


Beerenberg i solnedgang onsdag ettermiddag. Bilde tatt fra Olonkinbyen.


Beerenberg onsdag kveld, tatt på vei hjem fra Kvalrossbukta.


Nydelig nordlys onsdag kveld. Gleder meg til å få nytt speilreflekskamera i desember, da blir det mange flere bilder som dette. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kategorier

Arkiv

hits