1 - 6 desember - adventstid og julefly på vei

Fredag 6. desember - lange dager med uvær mens vi venter på et forsinka julefly

Onsdag 4.desember skulle vi egentlig hatt forsyningsfly her oppe. Det kommer kun to fly på 6 måneder med mat og forsyninger, (pluss fly i forbindelse med kontigentskifte). Alle gledet seg veldig til flyet skulle komme, og Terje og Sigmund var ute og brøytet rullebanen i timesvis utover natta for at alt skulle være klart. Kraftig vind, redusert sikt og fare for karmanvind satte en stopper for at flyet kunne komme. Karmanvinder har jeg skrevet om tidligere på bloggen her, men kort sagt så er det en form for virvelvinder som oppstår på små øyer med en vulkan eller rund fjelltopp på. Kapp Verde er også plaget med karmanvinder, og det er svært farlig for flytrafikken.

Med flyet som skal komme nå, så har jeg fått to besøksplasser, og de har jeg gitt til mamma og pappa. De var selvfølgelig litt skuffa på onsdagen, da de fikk beskjed om at det ikke blei noe flyvning hit. Heldigvis fikk de beskjed raskt, og slapp å sitte på Gardermoen så lenge. Det værste som kunne skjedd er at de hadde tatt av fra Gardermoen, men ikke fått landet her oppe, slik at de måtte flydd ned igjen. Da måtte de tilbrakt ca. 7 timer på et kaldt og bråkete herkules-fly. Noe som ikke er fryktelig fristende. Flyet blei utsatt til lørdag, og både mamma og pappa kommer da og.

Vi har nå hatt uvær, snøføyke og kraftig vind i 3 dager. I morgen, lørdag, så er det meldt roligere vindforhold, og det ser lovende ut for fly og besøk. Gjett om jeg er spent. Jeg gleder meg masse til å vise fram øya og stasjonen. De får ikke vært her så lenge, ca.3-4 timer før de reiser ned igjen, men det er eneste mulighet for dem å se meg og øya.


Vi har eget postkontor, her har det vært mye aktivitet siste dagene. Julegaver og julekort skal sendes hjem til familie og venner. :)


Snøen har føyket og lagt seg mange plasser, og mange av vinduene ser slik ut som dette. Dette er tatt på ene TV-stua vår, litt koselig. :)


Dårlig sikt ute! Snøstorm!

Mandag 2. Desember - vask av bassenget.

Vi er så heldige å ha et utendørs badebasseng her, som holder ca.38 grader. Her sitter vi ofte, og det er ekstra godt å sitte der nå om vinteren når vinden blåser rundt øra på deg, og det er mørkt og kaldt ute. Men et badebasseng trenger renhold, og i dag vasket og skrubbet jeg og Jan Terje bassenget. Vannet blei tappet ut, og vegger og gulv blei skrubbet. Så nå er bassenget rent og pent igjen.


Suger opp sand med vakumsuger.


Ferdig med vask og skrubbing av basseng. Blei bra! :)

Søndag 1. Desember - Advent og tenning av julestjerna.

Første søndag i advent. Jula nærmer seg med stormskritt. Litt rart å være her oppe i denne tida, blir noen tanker på familien hjemme. Jula er spesiell, og vi er alle opptatt av våre tradisjoner og å tilbringe tid med familie og venner. Det er min første jul borte fra familien, det blir nok litt trist og rart. Men allikevel tror jeg vi skal få det veldig bra her oppe også. Vi er 18 stykker som er borte fra familien vår, og vi gjør det beste ut av situasjonen for å få en bra julefeiring. Jeg tror jeg vil få en koselig og annerledes jul, men det er en julefeiring jeg vil huske godt.


Den tradisjonelle julesjerna blei tent. Ingen veit hvor gammel den er, og hvem som har lagd den, den har vært her i flere tiår, og den består av flere farger og den blinker også. Et hyggelig skue i mørketida :)


Det blei servert gløgg og kake i forbindelse med tenning av stjerna. En liten julesang blei det også.

 

Man får på mange måter testet psyken sin her oppe. Det er opp og nedturer, og ikke hver dag er like bra. Det dukker ofte opp noen tanker når det er rolige dager og lite å gjøre. Det hender ofte jeg lengter hjem til familie og venner. Det er korte dager og mye uvær nå, så det blir mye tid inne. Vi som jobber på metten jobber kun hvert fjerde døgn, og det betyr at vi har 3 døgn med mye dødtid imellom vaktene. For min del blir det mye kaffe, film og lesing nå. I tillegg blir det litt trening, og jeg prøver å trene 2-3 ganger i uka. Vi har et bra treningsrom, og man er nødt til å trene for å få beveget seg og få ut litt energi.

Ny oppdatering kommer rett over helga. God helg! :)

Én kommentar

mormor-tanker

06.12.2013 kl.16:05

Som vanlig, flott referat fra Live(t) der oppe.

Trur jeg hadde flydd på veggene med så lite "armsleng" men du er god til å innrette deg, og har jo litt trening fra før på øde steder - som på Svalbard og alenetur på Vidda !!

Flink er du

Kos deg i jula da, vi skal tenke på deg og snakke om deg :))) KLEM kommer når været snur,

nå blåser det nordavind fra alle kanter her .....

Gunbjørg

06.12.2013 kl.23:09

Koselig å lese bloggen din og følge med på daglivet der oppe i nord. Kos deg med besøket du får.

Skriv en ny kommentar

hits