23.desember - Lille julaften.

Det har gått en stund siden siste innlegg her nå. Det har for det første vært en litt stille, kjedelig periode, med en del uvær, som har gjort at det har vært mye «innetid» her på stasjonen. For det andre, så har jeg på en måte følt meg litt «tom», etter mamma og pappa var her. De er personene som jeg setter mest pris på her i verden, og det var veldig viktig for meg å vise fram denne plassen til dem. Bloggen er i første omgang en dagbok for meg selv, der jeg kan reflektere og dele historier som jeg kanskje ikke husker om noen år. Bloggen er også nyttig for å vise venner, og ikke minst familie det livet jeg lever her. Etter å ha vist fram øya til de to personene som betyr mest for meg, så følte jeg at jeg hadde lykkes med oppholdet, og hadde ikke det store behovet for å blogge så mye. Men dere er mange som følger med, så jeg må jo bare skrive, både for meg selv, og for dere. :)


Olonkinbyen en kald desemberkveld.

 

Man blir jo selvfølgelig litt tankefull og melankolsk på denne tiden av året. Min første jul hjemmefra. Tror det er nesten første gangen på 24 år at jeg går glipp av den tradisjonelle «mølja» som Voldbakken-familien, med mormor i spissen, spiser hver julaften kl.12. Det blir første året uten mors gode julemiddager, og den eldhusgrilla ribba til far. Det blir ingen scootertur til fjells, og ingen akedag ned fjellveien, eller fest på vertshuset. Men litt Numedalsjul blir det allikevel. Mamma og pappa var så snille og tok med rakafisk og røykafisk fra vidda, samt lefser og smultringer. I tillegg har jeg fått bestilt opp ei kasse med Fjellvitt (Numedalsakkevit) til Vinkjelleren vår. Så et snev av Numedal skal vi få til her i år. J For å være helt ærlig, så gleder meg til julaften i morgen. Den blir annerledes, men jeg tror vi skal få det veldig koselig. Det blir spennende å prøve noe nytt, og det er kanskje sunt å savne de gode trygge tradisjonene vi har hjemme, for da lærer du å sette mer pris på dem seinere.   


Nordlys over Beerenberg.

I dag er det lille-julaften. I dag har vi vasket, ryddet og pyntet til jul. Både metten og stasjonen har fått julepynt og juletre, og det har blitt riktig så koselig. I går tok jeg også julevasken på rommet mitt, ommøblerte og pyntet litt også. jeg blei så fornøyd at jeg inviterte alle damene på julete-selskap idag. Det var veldig hyggelig. Jeg synes det er litt viktig å ha det koselig på rommet, og en føler seg litt mer «hjemme», når man har det fint rundt seg. Gangen på stasjonen har blitt pyntet med den tradisjonelle «julelenka» laget av alle på stasjonen under juleverkstedet i år. Den er skikkelig lang, og setter litt farge og liv til en ellers litt kjedelig lang gang. :)


Damene på te-besøk, fra venstre: Laila, Elin og Mona.


Litt av julelenka nedover gangen. :)

Ellers så har dagene i desember gått til jobb, trening, brannvernkurs og radioamatørkurs. Ja, jeg tar faktisk to kurs, nettbasert brannvernkurs for en fremtidig jobb innenfor emnet, og radioamatørkurs tar jeg for nysgjerrighetens skyld, og fordi min bestefar startet sin karriere som radioamatør under krigen. Litt artig å lære om et tema som absolutt ikke kan noe om. Det er mye elektrolære, så det er til tider litt vanskelig å henge med! Vi er 5 stykker om tar dette tradisjonelle kurset denne kontingenten, og Fritz er ivrig lærer og instruktør. Jeg blir vel nødt til å sette opp antenne på stabburet på gården når jeg kommer hjem nå, så jeg kan prate med resten av verden, slik de gjorde i «gamle dager». J


Fritz forklarer oss om Ohms Lov.


"Kondisjonsrommet", her blir det brent noen kalorier.


Litt av styrkerommet vårt. Mange apparater og bra utstyr vi har.

 

Ønsker dere alle ei fin og fredfull jul. Ta vare på hverandre. Jeg skal prøve å blogge litt i romjula, og vise dere litt av vår julefeiring her oppe. :) Her kommer en liten julehilsen fra meg, lagt ut på facebook idag:

Ingen kommentarer

Ingebjørg

25.12.2013 kl.22:40

God jul!! Venter på romjulsbrev! :)

Skriv en ny kommentar

hits